Data

The future of data is here

De wilde dagen van Mad Men zijn lang vervlogen. Moderne online marketing is een in toenemende mate gebaseerd op data en cijfermatige inzichten. Samen met creativiteit en techniek vormt data een van de drie essentiële ingrediënten van succesvolle online marketing.

Of je een webshop beheert, een business-to-business website hebt of een app bezit, inzichten uit data zijn onmisbaar voor succesvol online zakendoen. Uncharted staat je bij in de technische inrichting van je webstatistieken, bij de interpretatie en het opdoen van inzichten en het inzetten van dashboarding voor een altijd up-to-date overzicht van data uit een overvloed van verschillende bronnen.

Alles begint met data verzamelen

Zonder data geen inzichten, het verzamelen van de juiste gegevens is dan ook de eerste, essentiële stap op het pad naar data-driven marketing. We helpen je graag bij complexe Google Analytics implementaties waarbij multi-domain tracking, het meten van externe tools en event-tracking allemaal mogelijk zijn. Wanneer een scala aan tools en pixels worden gebruikt raden wij het gebruik van een tag management tool aan.

Management van een tag-woud

Je hebt de Facebook pixel, de Google Analytics snippet, een heatmap tool snippet, een remarketing snippet en nog tientallen andere tools waardoor je hele site vol staat met tags en snippets. Van veel van die stukjes code weet je eigenlijk niet eens meer waar ze voor dienen en of ze eigenlijk nog wel gebruikt worden. In complexe situaties waar veel verschillende pixels en tools worden gebruikt is een tag managent tool ideaal.

Een tag management tool zoals Google Tag Manager zorgt ervoor dat de juiste scripts en pixels op de juiste pagina’s worden geladen. Op de site zelf hoeft er bij het toevoegen of wijzigen van een scripts niets meer aangepast te worden. Dit zorgt voor veel snellere implementatie omdat de technische afdeling hier niet langer voor benodigd is.

Door middel van tag management wordt het woud aan scripts vervangen door een enkel stukje code. Daarnaast kan je website er ook nog is een stuk sneller van worden omdat scripts asynchroon worden ingeladen.

Dashboarding

De paradox van data is dat hoe meer data wordt verzameld hoe lastiger het wordt om er inzichten uit op te doen. Data is overvloediger dan ooit en wordt via allerlei systemen verzameld. Denk aan je verkeersbronnen zoals Adwords, Facebook, je emailsoftware maar ook aan on-site gebruiksdata en data uit je eigen backend zoals je voorraadbeheer.

Wanneer je dreigt te verdrinken in rapportages en data is dashboarding een uitkomst. Dashboarding zorgt ervoor dat alle verzamelde data worden samengebracht in overzichtelijke management-rapportages, real-time. Zo heb je een live overzicht van alle vitale functies van je bedrijf wat uren aan data-analyse scheelt.

Uncharted kan het gehele proces van de inrichting van je dashboarding uit handen nemen; het in kaart brengen van de te verzamelen data, koppelingen verzorgen zodat data automatisch wordt opgehaald en verwerkt en de presentatie van de data in KPI’s en eenvoudig te interpreteren overzichten.

Uncharted Data

Dashboarding

Ken je het? Je mailbox vol met allerlei rapportages van mediabureaus en verschillende verkeersbronnen? Op een gegeven moment heb je geen idee meer hoe het gaat en waar je op moet letten. Dashboarding is daar de oplossing voor. Al jouw marketing-data in een overzichtelijk dashboard met real-time inzicht in prestaties.

Web Analytics

Voordat je een goed beeld kunt vormen van de online prestaties van je bedrijf moet je data hebben. En weten hoe je die data moet interpreteren. Uncharted specialiseert zich in web analytics waarbij we de meest geavanceerde web analytics implementaties verzorgen.

Wat is jouw data-uitdaging?

Wil jij weten hoe jouw data ingezet kan worden om ongekende prestaties te behalen? Leg ons jouw case geheel vrijblijvend voor in een gratis consult.

hello@uncharteddigital.nl
Copied!
+31 (0) 10 307 0242